Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-4. Show all posts
Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-4. Show all posts

Tuesday, April 9, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-4

31. A market where old and used goods are sold is called a

A. Black market

B. Flea market

C. Grey market

D. Share market

👁Answer

Correct Answer: [B] Flea market


32. An ophthalmologist deals with

A. Eyes

B. Heart

C. Kidney

D. Liver

👁Answer

Correct Answer: [A] Eyes


33. I usually get through my salary by the middle of the month.

A. Cause to be approved of

B. Help to contact

C. Finish

D. Use up

👁Answer

Correct Answer: [D] Use up


34. An author who writes the story of another person's life is known as —

A. Biographer

B. Diarist

C. Historian

D. Chronicler

👁Answer

Correct Answer: [A] Biographer


35. 'We are superior to everybody else' is the apt utterance of a/an

A. Anarchist

B. Chauvinist

C. Egoist

D. Pacifist

👁Answer

Correct Answer: [B] Chauvinist


36. A 'soliloquy' means

A. speaking in whispers

B. Speaking to a friend

C. Speaking to others

D. speaking to oneself

👁Answer

Correct Answer: [D] speaking to oneself


37. An orthopaedist deals with

A. Bones

B. Childbirth

C. Eyes

D. Lungs

👁Answer

Correct Answer: [A] Bones


38. The people of the country rebelled against the oppressive and cruel ruler.

A. Demagogue

B. Emperor

C. Dictator

D. Tyrant

👁Answer

Correct Answer: [D] Tyrant


39. The specialist who handles problems in the human body related to bones is a/an -

A. Podiatrist

B. Oncologist

C. Orthodontist

D. Osteopath

👁Answer

Correct Answer: [D] Osteopath


40. A man who catches fish as a hobby is called a/an

A. Hunter

B. Fishmonger

C. Fisherman

D. Angler

👁Answer

Correct Answer: [D] Angler


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "