Tuesday, April 9, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-9

👁Answer

Correct Answer: [D] criterion


83. A form of government in which the supreme power rests with people is

A. Monarchy

B. Oligarchy

C. Democracy

D. Bureaucracy

👁Answer

Correct Answer: [C] Democracy


84. A group of girls

A. Bevy

B. Covey

C. Troupe

D. Coterie

👁Answer

Correct Answer: [A] Bevy


85. The height of an object above sea level

A. Altitude

B. Certitude

C. Latitude

D. Longitude

👁Answer

Correct Answer: [A] Altitude


86. One who stays away from school with permission

A. Pedant

B. Supplicant

C. Mendicant

D. Truant

👁Answer

Correct Answer: [D] Truant


87. A system of Government in which only one political party is allowed to function

A. Oligarchy

B. Dictatorship

C. Totalitarianism

D. Theocracy

👁Answer

Correct Answer: [C] Totalitarianism


88. Opinion contrary to accepted doctrines.

A. Controversy

B. Advocacy

C. Heresy

D. Convention

👁Answer

Correct Answer: [C] Heresy


89. A remedy for all diseases

A. Narcotic

B. Antiseptic

C. Tonic

D. Panacea

👁Answer

Correct Answer: [D] Panacea


90. An obviously true or hackneyed statement

A. Syllogism

B. Iconic

C. Imagism

D. Truism

👁Answer

Correct Answer: [D] Truism


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

No comments:

Post a Comment

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "