Tuesday, April 9, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-5

41. Regicide means

A. Murder of a brother

B. Murder of a sister

C. Murder of a father

D. Murder of a king

👁Answer

Correct Answer: v


42. The trees which shed all their leaves at a particular time of the year are called

A. Deciduous

B. Savanna

C. Evergreen

D. Coniferous

👁Answer

Correct Answer: [A] Deciduous


43. An interpreter is involved with the task of

A. Translation

B. Transformation

C. Inscription

D. Transcription

👁Answer

Correct Answer: [A] Translation


44. An Epicurean is one who

A. Enjoys pleasure

B. Loves

C. Endures

D. Suffers

👁Answer

Correct Answer: [A] Enjoys pleasure


45. A government of the richest class is called

A. Plutocracy

B. Oligarchy

C. Monarchy

D. Aristocracy

👁Answer

Correct Answer: [A] Plutocracy


46. That which is not permissible is

A. Evil

B. Impermanent

C. Wrong

D. Prohibited

👁Answer

Correct Answer: [D] Prohibited


47. An illness that is likely to be fatal is

A. Slight

B. Temporary

C. Mortal

D. Serious

👁Answer

Correct Answer: [C] Mortal


48. Political crime against one's own country is called

A. Sedition

B. Terrorism

C. Treachery

D. Treason

👁Answer

Correct Answer: [A] Sedition


49. Memorabilia refers to

A. memories of objects collected because of their links with people or events

B. memories of the past

C. memorable things

D. memories of war

👁Answer

Correct Answer: [A] memories of objects collected because of their links with people or events


50. A man with an irrationally fixed idea is called

A. A manikin

B. A phobic

C. An eccentric

D. A maniac

👁Answer

Correct Answer: [D] A maniac


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

No comments:

Post a Comment

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "