Wednesday, April 10, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-35

41. The team made short work of their opponents.

A. Avoided working hard

B. Fell short of

C. Disposed of quickly

D. Underestimated the strength of

👁Answer

Correct Answer: [[C] Disposed of quickly


42. In spite of all his brag, he had 'to eat humble pie' means that he had to ________.

A. Leave

B. Eat his food

C. Apologize

D. Surrender

👁Answer

Correct Answer: [C] Apologize


43. In a Hobson's choice situation one

A. Must choose only in consultation with older members of the group he/she belongs to

B. Can do any of the above

C. Must accept what is offered as there is no alternatives

D. Can freely choose from many alternatives

👁Answer

Correct Answer: [C] Must accept what is offered as there is no alternatives


44. He faced a crisis and was in a fix.

A. Confused

B. Dumbfounded

C. Motionless

D. In a difficulty

👁Answer

Correct Answer: [A] Confused


45. To go to the dogs.

A. To be off one's head

B. To breathe one's last

C. To turn over a new leaf

D. To oil one's own machine

👁Answer

Correct Answer: [A] To be off one's head


46. To take up the gauntlet means

A. To appreciate

B. To move

C. To accept the challenge

D. To refuse

👁Answer

Correct Answer: [C] To accept the challenge


47. Please put on record my objections to this step.

A. Play on a record-player

B. Send them to the proper authorities

C. Put in writing

D. Do not forget

👁Answer

Correct Answer: [C] Put in writing


48. He 'made light' of his friend's warning means he

A. Took seriously

B. Treated lightly

C. Lit a fire

D. Showed the light

👁Answer

Correct Answer: [B] Treated lightly


49. The receptionist of the hotel greeted us with the pink of courtesy.

A. Warmly

B. Respectfully

C. Very sweetly

D. With seriousness

👁Answer

Correct Answer: [C] Very sweetly


50. There were several communal violence throughout the globe.

A. The world

B. A planet

C. The model of the earth used for the

study of geography

D. A spherical body

👁Answer

Correct Answer: [A] The world


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

No comments:

Post a Comment

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "