Tuesday, April 9, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-10

91. Dry weather with no rainfall

A. Draught

B. Draft

C. Drought

D. Desert

👁Answer

Correct Answer: [C] Drought


92. The period between two reigns

A. anachronism

B. interregnum

C. intermission

D. era

👁Answer

Correct Answer: [D] era


93. An office with a salary but no work

A. Honorary

B. Sinecure

C. Insolvent

D. Sinuous

👁Answer

Correct Answer: [B] Sinecure


94. A government by officials

A. Oligarchy

B. Aristocracy

C. Plutocracy

D. Bureaucracy

👁Answer

Correct Answer: [D] Bureaucracy


95. Feeling annoyed at the sight of unfair treatment

A. indifferent

B. indisposed

C. indignant

D. indigent

👁Answer

Correct Answer: [C] indignant


96. An act of misappropriation of money

A. Embezzlement

B. Misconduct

C. Debasement

D. Corruption

👁Answer

Correct Answer: [A] Embezzlement


97. The study of ancient civilizations

A. History

B. Anthropology

C. Ethnology

D. Archaeology

👁Answer

Correct Answer: [D] Archaeology


98. To struggle helplessly

A. Flounder

B. Founder

C. Fumble

D. Finger

👁Answer

Correct Answer: [A] Flounder


99. To take back, withdraw or renounce

A. Repent

B. Retrace

C. Refuse

D. Recant

👁Answer

Correct Answer: [D] Recant


100. One who loves and supports his or her country and is willing to defend it.

A. Patriot

B. Martyr

C. Alien

D. Atheist

👁Answer

Correct Answer: [A] Patriot


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

No comments:

Post a Comment

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "