Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-33. Show all posts
Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-33. Show all posts

Wednesday, April 10, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-33

21. Your arguments are of no avail.

A. Unprofitable

B. Useless

C. Helpless

D. Meaningless

👁Answer

Correct Answer: [B] Useless


22. The man in the street is opposed to this idea.

A. The destitute

B. The average, ordinary

C. The beggar

D. The pavement-dweller

👁Answer

Correct Answer: [B] The average, ordinary


23. He is not fit to hold a candle to the predecessor.

A. Not to be named in comparison with

B. Unfit to guide

C. Unable to enlighten

D. Incapable of following

👁Answer

Correct Answer: [A] Not to be named in comparison with


24. 'A wild-goose chase' means

A. To chase wild geese

B. To protect

C. To go hunting

D. To go on a foolish, fruitless search

👁Answer

Correct Answer: [D] To go on a foolish, fruitless search


25. The improved tax collections are a shot in the arm for the country's economy.

A. A great encouragement

B. At arm's length

C. A close-range shot

D. A shot-gun blast

👁Answer

Correct Answer: [A] A great encouragement


26. The separation from a near and dear one fills one's mind with blues.

A. Nostalgia

B. Colourfulness

C. Sadness

D. Romanticism

👁Answer

Correct Answer: [C] Sadness


27. The screen is in character with the rest of the furniture.

A. In keeping

B. Joining

C. Complementing

D. Contrasting

👁Answer

Correct Answer: [A] In keeping


28. She has been sitting on the books taken from the library for a month.

A. Reading the book slowly

B. Keeping the books as a mark of protest

C. Doing nothing with the books

D. Reading the books carefully

👁Answer

Correct Answer: [C] Doing nothing with the books


29. A bolt from the blue

A. Thunderbolt

B. A blue sky

C. A drop from the sky

D. An unexpected shock

👁Answer

Correct Answer: [D] An unexpected shock


30. The truant boy promised to turn over a new leaf.

A. Move away from the place

B. Change for the worse

C. Turn to nature

D. Start a new and a better life

👁Answer

Correct Answer: [D] Start a new and a better life


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "