Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-30. Show all posts
Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-30. Show all posts

Wednesday, April 10, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-30

291. Capable of being interpreted in two ways

A. Confusing

B. Unclear

C. Ambiguous

D. Ambivert

👁Answer

Correct Answer: [C] Ambiguous


292. One who is a citizen not of a country but of the world

A. Bohemian

B. Cosmopolitan

C. Philanthropist

D. Internationalist

👁Answer

Correct Answer: [B] Cosmopolitan


293. The production of raw silk.

A. Sericulture

B. Seroculture

C. Sariculture

D. Syrumculture

👁Answer

Correct Answer: [A] Sericulture


294. A person who readily believes others,

A. Credible

B. Credulous

C. Sensitive

D. Sensible

👁Answer

Correct Answer: [B] Credulous


295. Simple, fast-spreading plant without flowers or leaves, which can often cause disease

A. Bacteria

B. Amoeba

C. Virus

D. Fungus

👁Answer

Correct Answer: [D] Fungus


296. One who loves all mankind

A. Philologist

B. Philosopher

C. Philanthropist

D. Philatelist

👁Answer

Correct Answer: [C] Philanthropist


297. Someone not fit to be chosen.

A. Non-eligible

B. Ineligible

C. Uneligible

D. Imeligible

👁Answer

Correct Answer: [B] Ineligible


298. A large burial ground

A. Mercenary

B. Emissary

C. Symmetry

D. Cemetery

👁Answer

Correct Answer: [D] Cemetery


299. A man having no hair on the

A. Hoary

B. Gaudy

C. Naked

D. Bald

👁Answer

Correct Answer: [D] Bald


300. Something kept as a reminder of an event

A. Trophy

B. Souvenir

C. Prize

D. Antique

👁Answer

Correct Answer: [B] Souvenir


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

Inequality Reasoning Questions Inequality Reasoning Questions Questions 46-5...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "