Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-28. Show all posts
Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-28. Show all posts

Wednesday, April 10, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-28

271. A raised passageway in a building

A. Walkway

B. Walkout

C. Walkabout

D. Walkover

👁Answer

Correct Answer: [A] Walkway


272. Short speech or poem given at the end of a play or a book

A. Epilogue

B. Epigram

C. Epitaph

D. Epicure

👁Answer

Correct Answer: [A] Epilogue


273. A place of good climate for inva-lids

A. Hospital

B. Asylum

C. Sanatorium

D. Retreat

👁Answer

Correct Answer: [D] Retreat


274. One who believes that gaining pleasure is the most important thing in life

A. Hedonist

B. Pessimist

C. Misanthrope

D. Philistine

👁Answer

Correct Answer: [A] Hedonist


275. 'Edible' means that which:

A. can be edited

B. cannot be deleted

C. edifying

D. Is worth eating

👁Answer

Correct Answer: [D] Is worth eating


276. One who cannot make any mistake

A. Illegible

B. Inaudible

C. Invisible

D. Infallible

👁Answer

Correct Answer: [D] Infallible


277. Prohibited by law or treaty from being imported or exported

A. Contraband

B. Smuggled

C. Counterfeit

D. Forged

👁Answer

Correct Answer: [A] Contraband


278. Science of heredity

A. Hereditary

B. Genetics

C. Genesis

D. Inheritance

👁Answer

Correct Answer: [B] Genetics


279. Occurring at night

A. Nightly

B. Dark

C. Neurotic

D. Nocturnal

👁Answer

Correct Answer: [D] Nocturnal


280. Person leading a life of strict self- discipline

A. hedonist

B. disciplinarian

C. atheist

D. ascetic

👁Answer

Correct Answer: [D] ascetic


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "