Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-23. Show all posts
Showing posts with label #OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-23. Show all posts

Wednesday, April 10, 2024

OBJECTIVE GENERAL ENGLISH-23

221. A professional soldier hired to serve in a foreign army

A. Mercenary

B. Liquidator

C. Venal

D. Hireling

👁Answer

Correct Answer: [A] Mercenary


222. Motion of head, hands etc., as a mode of expression indicating attitude.

A. Gesture

B. Grin

C. Gestation

D. Grimace

👁Answer

Correct Answer: [A] Gesture


223. The schedule of travel

A. Itinerary

B. Time-table

C. Travelbook

D. Guidebook

👁Answer

Correct Answer: [A] Itinerary


224. Specially skilled in story telling

A. a compositor

B. a raconteur

C. a vocalist

D. a narrator Directions

👁Answer

Correct Answer: [B] a raconteur


225. The study of worms and insects

A. Taxidermy

B. entomology

C. Ornithology

D. Paleontology

👁Answer

Correct Answer: [B] entomology


226. A person who helps another to commit a crime.

A. Colleague

B. Accomplice

C. Assistant

D. Supporter

👁Answer

Correct Answer: [B] Accomplice


227. One who destroys images or attacks popular beliefs

A. Imagist

B. Misanthropist

C. Iconoclast

D. Masochist

👁Answer

Correct Answer: [C] Iconoclast


228. A woman having more than one husband at the same time

A. Polyandry

B. Polygamy

C. Polyphony

D. Polygyny

👁Answer

Correct Answer: [A] Polyandry


229. A strong dislike.

A. reciprocity

B. entreaty

C. animosity

D. malice

👁Answer

Correct Answer: [C] animosity


230. The practice of having more than one husband

A. Polyandry

B. Polygamy

C. Bigamy

D. Debauchery

👁Answer

Correct Answer: [A] Polyandry


Read More MCQs on GENERAL ENGLISH

Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30 Seating Arrangement Puzzle Quest - Sets 26 to 30...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "