Showing posts with label #MCQs on Print Media Journalism -2. Show all posts
Showing posts with label #MCQs on Print Media Journalism -2. Show all posts

Thursday, February 24, 2022

MCQs on Print Media Journalism -2

 1. Which of the following is /are called as ‘fourth estate’?

(a) Print media 

(b) Electronic media 

(c) Visual media 

(d) All the above

Answer - (d)    

2. Largest circulated Government publication is

(a) Employment News 

(b) Kurukshetra 

(c) Suraksha 

(d) Yojna

Answer - (a)    

3. Folio line gives details of:

(a) Editorial staff 

(b) Index of stories 

(c) Company 

(d) Page numbers

Answer - (b)    

4. ‘Middle’ means:

(a) A type of headline 

(b) An amusing write up on the editorial page

(c) A kind of advertisement 

(d) A style of writing

Answer - (b)    

5. Imprint line means:

(a) Type size 

(b) Details of registration

(c) A printing method 

(d) Lead story

Answer - (b)    

6. The other name of feature is:

(a) Colour story 

(b) Entertainer 

(c) Brightner 

(d) Lightner

Answer - (a)    

7. Another name for Banner headline is:

(a) Kicker head 

(b) Line head 

(c) Crossline 

(d) Hammer head

Answer - (c)    

8. Free Press of India was founded by

(a) K.C.Roy 

(b) S.Sadanand 

(c) B.G.Verghese 

(d) R.B.Goenka

Answer - (b)    

9. National Press Day is on:

(a) November 1 

(b) October 21 

(c) November 16 

(d) January 7

Answer - (c)    

10. The word journalism is derived from:

(a) French 

(b) German 

(c) Greek 

(d) Latin

Answer - (d)    

MCQ Quiz: Citizen's Charter of Navodaya Vidyalaya Samiti MCQ Quiz: Citizen's Charter of N...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "