Friday, February 21, 2025

Nazism and the Rise of Hitler Class 9 MCQ

Question 1.
Where is the Wall Street Exchange?
(a) America
(b) Britain
(c) France
(d) Germany

Answer

Answer: (a) America


Question 2.
Which country was defeated after the First World War?
(a) France
(b) Germany
(c) Russia
(d) Britain

Answer

Answer: (b) Germany


Question 3.
The time span of the First World War was
(a) 1911-1914
(b) 1914-1918
(c) 1918-1921
(d) 1920-1925

Answer

Answer: (b) 1914-1918


Question 4.
The Nazi Party had become the largest party by the
(a) 1920
(b) 1925
(c) 1926
(d) 1932

Answer

Answer: (d) 1932


Question 5.
Hitler became the Chancellor or Germany in the year
(a) 1931
(b) 1932
(c) 1933
(d) 1934

Answer

Answer: (c) 1933


Question 6.
The country that dropped atom bomb on Hiroshima in Japan was
(a) France
(b) America
(c) Germany
(d) Britain

Answer

Answer: (b) America


Question 7.
Who could enter Jungvolk?
(a) Ten-year-old boys
(b) Twelve-year-old boys
(c) Fourteen-year-old boys
(d) Eighteen-year-old boys

Answer

Answer: (a) Ten-year-old boys


Question 8.
Who were the worst sufferers in Nazi Germany?
(a) Jews
(b) Poles
(c) Russians
(d) Gypsies

Answer

Answer: (a) Jews


Question 9.
A bronze cross was given to the woman who produced
(a) two children
(b) four children
(c) six children
(d) eight children

Answer

Answer: (b) four children


Question 10.
The game Hitler glorified was
(a) wresting
(b) kabaddi
(c) hockey
(d) boxing

Answer

Answer: (d) boxing

MCQ Quiz: Citizen's Charter of Navodaya Vidyalaya Samiti MCQ Quiz: Citizen's Charter of N...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "