Thursday, August 26, 2021

MCQ ON MOTHER TERESA

 1) In what modern-day country was Mother Teresa born?

Greece

India

Macedonia

Turkey

Italy

Correct answer: Macedonia

2) Mother Teresa was a part of what major religious group?

Islam

Catholicism

Hinduism

Confucianism

None, she was an atheist

Correct answer: Catholicism

3) What was Mother Teresa's birth name?

Teresa

Catherine

Mary

Agnes

Hannah

Correct answer: Agnes

4) Mother Teresa became a missionary in what country?

Greece

Italy

Macedonia

Turkey

India

Correct answer: India

5) What group did Mother Teresa form in 1950 to help the poor and needy?

Loreto Abby

Missionaries of Charity

Red Cross

Salvation Army

United Way

Correct answer: Missionaries of Charity

6) True or False: When she first began helping the poor, Mother Teresa often went hungry herself and sometimes had to beg for food.

TRUE

FALSE

Correct answer: TRUE

7) What job did Mother Teresa have when she first went to India?

Teacher

Doctor

Cook

Seamstress

Minister

Correct answer: Teacher

8) Who did Mother Teresa want to help with her charity?

The homeless

The crippled

The blind

Lepers

All of the above

Correct answer: All of the above

9) How many members does the Missionaries of Charity have today?

13

100

300

1000

Over 4000

Correct answer: Over 4000

10) What did Mother Teresa ask to do instead of having an honor banquet when she won the Nobel Peace Prize?

She asked for a new car instead

She asked that the money for the banquet be used to build her mother a house

She asked that the money for the banquet be given to the poor of India

All of the above

None of the above

Correct answer: She asked that the money for the banquet be given to the poor of India


No comments:

Post a Comment

MCQ Quiz: Citizen's Charter of Navodaya Vidyalaya Samiti MCQ Quiz: Citizen's Charter of N...

PROMISEDPAGE

Quiz on "AZAD HIND FAUJ" UPLOADED. TYR IT.

BEST OF LUCK

"HAVE A NICE DAY "